Regiocup definitief niet door

De Regiocup voor senioren is definitief niet haalbaar en gaat niet door, heeft de KNVB donderdagochtend bekendgemaakt. ‘Nu het kabinet de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven van 11 mei naar (op z’n vroegst) 18 mei, blijft er te weinig tijd over voor een toernooi’.

Onderlinge oefenwedstrijden of ‘zomervoetbal blijven nog wel opties.

De KNVB meldt: ‘Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen in elk geval tot 18 mei niet per team trainen. Dit mag net als het afgelopen halfjaar alleen in groepjes van vier. Om verantwoord wedstrijden te kunnen spelen, is een periode van twee tot drie weken nodig om wedstrijdfit te kunnen worden. In dat geval, kan de KNVB Regiocup op z’n vroegst in het weekend van 5/6 juni starten. 

Voor een toernooivorm blijft er dan te weinig tijd over aangezien de zomervakantie op 10 juli van start gaat (Regio Noord) en er in de zomer op veel sportcomplexen grasonderhoud nodig is. Daarnaast is het gezien de uitgestelde versoepelingen op dit moment onwaarschijnlijk dat de datum waarop volgens het eerdere openingsplan van het kabinet weer wedstrijden gespeeld mogen worden (7 juli) binnenkort naar voren wordt gehaald’.

Jeugd
‘Kinderen mogen wel al enige tijd normaal trainen en op de eigen vereniging partijtjes spelen. Aangezien zij dus geen optraintijd nodig hebben, wordt de optie voor de KNVB Regiocup voor de jeugd nog wel langer opengehouden.

“De KNVB wil alle reële opties zo lang mogelijk openhouden en niet zelf onnodig of voorbarig de kans op het spelen van wedstrijden wegstrepen. Daarom hebben we ons gedurende de coronatijd telkens flexibel getoond en bij de overheid eerst ons ‘Plan B’ en daarna de KNVB Regiocup, als alternatief voor de competities, aangedragen. We blijven in gesprek met ‘Den Haag’ en we blijven actief zoeken naar mogelijkheden. Wij hadden namelijk heel graag gezien dat men inmiddels weer normaal en veilig in de buitenlucht kon voetballen”, aldus Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB.

Oefenwedstrijden
‘Zodra de coronabeperkingen het weer toelaten, kunnen verenigingen alsnog onderling losse oefenwedstrijden organiseren. De KNVB kan hier eventueel bij ondersteunen. Ook is er dan ‘Zomervoetbal’ mogelijk voor verenigingen die over kunstgrasvelden of speciale beach soccer-velden beschikken. Binnenkort ontvangen zij hier meer informatie over van de KNVB’.

Sponsoren

Van de Water Staalbouw
Stuwadoor Overdijk
Hallo "Kresco"

Lid worden van onze club?

Neem contact op via secretaris@vlijmenseboys.nl

Volg ons nu ook op Instagram

Vlijmenseboys (@vlijmenseboys) • Instagram-foto's en -video's